Răspuns :
Se introduc la fel ca cei pozitivi, dar fracția finala va avea minus în față.
spre exemplu:
[tex] - 2 \frac{4}{3} = - \frac{2 \times 3 + 4}{3} = - \frac{10}{3} [/tex]
spre exemplu:
[tex] - 2 \frac{4}{3} = - \frac{2 \times 3 + 4}{3} = - \frac{10}{3} [/tex]
la fel ca si cei pozitivi
minusul din fata este ca un minus in fata unei paranteze suma pt ca dev fapt
asib/c inseamnma a+b/c= ac/c+b/c= (ac+b)/c
de ex 2si1/3=(2*3+1)/3=7/3 pt ca 2si1/3=2+1/3=2*3/3+1/3=6/3+1/3=7/3
-2si1/3= -(2+1/3)=-(6/3+1/3)=-7/3