👤

Alcătuiește o compunere in care sa folosești omonimele:poartă/poartă și leu/leu

Răspuns :

In dimineața aceasta eu si familia mea ne-am gândit sa le facem o scurta vizită bunicilor ,așa ca am luat trenul.Controlorul veni sa ne de-a biletele,dar pentru ca am avut mai putini bani a trebuit sa-i dau un leu in plus.Când am intrat in compartimentul nostru pe bancheta unde ne așezasem era o carte prăfuita si destul de veche.Curiozitatea ma cuprinse așa ca am deschis-o.Din clipa in care cartea s-a deschis m-am trezit intru-n univers cu totul diferit.Totul era ca desprins din basm.In față era o poarta uriașă de unde ieșea o lumina puternic de strălucitoare așa ca am intrat prin ea.Când am ieșit am descoperit o lume a animalelor,plantelor si norilor.In vârful unui munte era un leu roz cu aripi de vultur .Era ciudat ,in mijlocul acelui tărâm curgea un rău din litere,iar sus in înaltul cerurui era o împărăție a norilor.Un om înalt venii spre mine si ma întreba ce caut aici,i-am răspuns ca nici eu nu știu exact si ca as vrea să mă întorc in lumea mea.Atunci el mă lua de mână si îmi spuse vezi acel vultur ce poarta o vesta mov,urcate pe el si te va duce in lumea ta.I-am mulțumit si m-am urcat pe vultur,in speranță ca voi ajunge acasă.Deodata mă trazec din nou in vaganul meu cu cartea in mâna realizând ca a fost doar imaginația mea.