👤
a fost răspuns

Rezolvati va roggggg

Rezolvati Va Roggggg class=

Răspuns :

Ok, scuze din nou, mi-a cam luat ceva timp, mai mult decat ma gandeam eu..

La 35 poti pune doar un exemplu, nu zice sa scrii toate cazurile posibile ci doar sa scrii un numar, la a) ca produs de 2 numere intregi negative iar la b) ca suma de patrate perfecte, nu conteaza care sunt alea.

La 36 nu am mai scris ce se da, sunt 2 zaruri, fiecare cu 6 fețe. Probabilitatea are formula cazuri favorabile supra cazuri posibile. Cazurile posibile sunt totalul de fețe ale zarurilor, adica 12. Pentru cazurile favorabile, ar fi mai complicat sa explic, cel mai simplu ar fi daca ai incerca sa iti explici  practic exercitiul, e mult mai simplu.

P.S.: La c) ignora acel 8/12 taiat, am vazut eu putin cam tarziu ca se simplifica 6 sus si jos. :(

La 37 sunt 10 bile in total deci 10 cazuri posibile. Pentru cazurile favorabile:

- la a) sunt doar 2 multipli ai lui 5 intre 1 si 10 (5, 10);

- la b) sunt doar 4 numere prime intre 1 si 10 (1, 3, 5, 7);

- la c) sunt doar 6 divizori ai lui 30 intre 1 si 10 (1, 2, 3, 5, 6, 10);

Eu am pus doar mai mici decat 10, poti sa lasi asa sau sa scrii 1 ≤ cazuri favorabile ≤ 10. M5 e multimea multiplilor lui 5, D30 e multimea divizorilor lui 30.

La 38 cazurile posibile sunt toate bilele adunate adica 18. Cazurile favorabile la a) sunt 6 adica totalul de bile rosii iar la b) sunt 13 adica totalul de bile verzi si rosii. Fractiile obtinute arata ciudat, nu pot fi reduse decat sub forma de numere zecimale periodice. Ca sa le scrii ca procent poti aproxima cum am facut eu sau poti scrie 33,(3)% si respectiv 72,(2)% care sunt rezultatele exacte.

La 39 am facut cu regula de 3 simpla; unele rezultate arata aiurea fiindca din nou sunt numere zecimale cu perioada dar hei, sunt rezultatele exacte. Daca le-ai lasa sub forma de fractie ar trebui sa le inmultesti (fractiile) cu 1 pe 100 si le poti lasa asa, e acelasi lucru.

La 40 e simplu, la 41 doar am scris numerele a, b si c in functie de acel k findca dupa ce afli k e foarte usor sa afli si numerele. La b) din nou, cred ca se intelege, adica e simplu, in expresii "din" inseamna inmultire iar procentul e mereu 1/100 (x%=x/100).

La 42 e regula de 3 simpla din nou. La b) sunt 12,25 tractoare, am lasat eu doar 12,25.

Vezi imaginea TheRealFantasy