👤
a fost răspuns

(1pe 2 + 1 pe 3 ):5 pe 6=1

Răspuns :

Aducem paranteza la acelasi numitor,  adica 6. Prima fractie o amplificam cu 3, iar a doua cu 2. => [(3+2)/6] : 5/6 = 1 5/6 * 6/5 = 1 1 = 1 (A) Cand avem o fractie impartita la alta, o scriem pe prima inmultita cu a doua rasturnata.


[tex]( {}^{3)} \frac{1}{2} + {}^{2)} \frac{1}{3} ) \div \frac{5}{6} = 1 \\ \\ \frac{3 + 2}{6} \div \frac{5}{6} = 1 \\ \frac{5}{6} \div \frac{5}{6} = 1 \\ \frac{5}{6} \times \frac{6}{5} = 1 \\ \frac{30}{30} = 1 \\ 1 = 1[/tex]