Răspuns :
x-numarul locuitorilor de acum doi ani
x·10/100=x/10(cresterea din primul an)
x+x/10=10x/10+x/10=11x/10(am amplificat pe x cu 10)=numarul de locuitori dupa un an
11x/10·10/100=11x/100(cresterea din al doilea an)
11x/10+11x/100=110x/100+11x/100=121x/100(am amplificat pe 11x/10 cu 10)=numarul locuitorilor dupa doi ani adica:
121x/100=484000⇒121x=484000·100
121x=48400000
x=48400000:121
x=400000(numarul locuitorilor de acum doi ani)
x·10/100=x/10(cresterea din primul an)
x+x/10=10x/10+x/10=11x/10(am amplificat pe x cu 10)=numarul de locuitori dupa un an
11x/10·10/100=11x/100(cresterea din al doilea an)
11x/10+11x/100=110x/100+11x/100=121x/100(am amplificat pe 11x/10 cu 10)=numarul locuitorilor dupa doi ani adica:
121x/100=484000⇒121x=484000·100
121x=48400000
x=48400000:121
x=400000(numarul locuitorilor de acum doi ani)
100%+10%=110 %
110%............................484000 locuitori
100%................................x locuitori
x=(100*484000)/110=440000 locutitori acum un an
100%+10%=110%
110%.............................440000 locuitori
100%...............................xlocuitori
x=(100*440000)/110=400000 acum doi ani
110%............................484000 locuitori
100%................................x locuitori
x=(100*484000)/110=440000 locutitori acum un an
100%+10%=110%
110%.............................440000 locuitori
100%...............................xlocuitori
x=(100*440000)/110=400000 acum doi ani