Răspuns :
x+y=16 x=16-y x=16-y x=16-y x=16-y x=16-10
2x+33y=42 2(16-y)+3y 32-2y+3x=42 y=42-32 y=10 y=10
x=6
y=10
sper ca te-am ajutat!
2x+33y=42 2(16-y)+3y 32-2y+3x=42 y=42-32 y=10 y=10
x=6
y=10
sper ca te-am ajutat!
Notam cu
D=numarul camerelor cu 2 paturi
T=numarul camerelor cu 3 paturi
D+T=16
2*D+3*T=42
Din prima relatie rezulta: D=16-T si inlocuim in a doua relatie:
2(16-T)+3T=42
32-2T+3T=42
T=42-32=10 camere cu 3 paturi
D=16-10=6 camere cu 2 paturi
D=numarul camerelor cu 2 paturi
T=numarul camerelor cu 3 paturi
D+T=16
2*D+3*T=42
Din prima relatie rezulta: D=16-T si inlocuim in a doua relatie:
2(16-T)+3T=42
32-2T+3T=42
T=42-32=10 camere cu 3 paturi
D=16-10=6 camere cu 2 paturi