👤

Am nevoie de ajutor la partea a doua ex 10

Am Nevoie De Ajutor La Partea A Doua Ex 10 class=

Răspuns :

Alitta

Rezolvarea este atasata !

Vezi imaginea Alitta

[tex] \frac{x + 2}{3} - \frac{2x - 4}{2} + 3 = \frac{2x + 3}{6} + 1 \frac{2}{3} \\ \\ \frac{x + 2}{3} - \frac{2(x - 2)}{2} + 3 = \frac{2x + 3}{6} + 1 \frac{2}{3} \\ \\ \frac{x + 2}{3} - (x - 2) + 3 = \frac{2x + 3}{6} + 1 \frac{2}{3} \\ \\ \frac{x + 2}{3} - x + 2 + 3 = \frac{2x + 3}{6} + 1 \frac{2}{3} \\ \\ \frac{x + 2}{3} - x + 5 = \frac{2x + 3}{6} + \frac{5}{3} \\ \\ 2(x + 2) - 6x + 30 = 2x + 3 + 10 \\ \\ 2(x + 2) - 6x + 30 = 2x + 13 \\ \\ 2x + 4 - 6x + 30 = 2x + 13 \\ \\ - 4x + 34 = 2x + 13 \\ \\ 34 = 2x + 13 + 4x \\ \\ 34 = 6x + 13 \\ \\ 34 - 13 = 6x \\ \\ 21 = 6x \\ \\ \frac{21}{6} = x \\ \\ x = \frac{7}{2} [/tex]