👤
Eszter23
a fost răspuns

Selectează cuvintele derivate şi explică modul în care s-au format.

Textul: Uite, ca ieri mi-aduc aminte de înserarea aceea, de melodia noastră trăgănată pe care o cântam cu glasuri aşa de mişcate... Şi cu cât mă apropiam de locul unde m-am născut, cu atât se deşteptam amintirile copilăriei, vii şi luminoase, parcă răsăreau din împărăţia uitării prieteni pierduţi, care mă salutau cu zâmbete de bunătate.

Vă mulțumim anticipat pentru răspunsuri!

Răspuns :

inserarea- cuvant format prin derivare ,de la cuvantul de baza ,,seara " cu prefixul ,,in"

miscate- cuvant format ptin derivare,de la cuvantul de baza ,,a misca" cu sufixul ,,-te"

cantam- cuvant format prin derivare ,de la cuvantul de baza ,,a canta" ,cu sufixul,,-am"

miscate - cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza ,,a misca" , cu sufixul,, -te"

desteptam- cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza ,,destept" ,cu sufixul ,,-am"

copilariei- cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza,, copil" cu sufixul,, riei"

luminoase-cuvant format prin derivare ,de la cuvantul de baza,, a lumina" cu sufixul ,,-oase"

rasareau- cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza,, a rasari" cu sufixul,, -au"

salutau- cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza,, a saluta " cu sufixul,,-au"

zambete - cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza,, a zambi", cu sufixul,, te"

bunatate- cuvant format prin derivare, de la cuvantul de baza,, bun" ,cu sufixul,, tate"