[tex] \frac{3x+9}{2x-3}=\frac{3(x+3)}{2x-3}=x+3*\frac{3}{2x-3} [/tex]
In continuare, ne concentram pe:
[tex]\frac{3}{2x-3}[/tex]
Asta deoarece pentru ca aceasta fractie sa aiba sens (2x - 3) | 3, cu alte cuvinte, ne intereseaza toate numerele intregi, divizibile cu 3, adica multimea divizorilor lui 3.
[tex] D_{3} = \{-1, -3, 1, 3\} [/tex]
In continuare, trebuie sa egalam 2x-3 cu fiecare dintre valorile din acea multime si-l vom afla pe x.
[tex]2x-3 = -1 =\ \textgreater \ 2x = 2 =\ \textgreater \ x = 1
\\ 2x-3 = -3 =\ \textgreater \ x = 0
\\ 2x-3 = 1 =\ \textgreater \ x = 2
\\ 2x-3 = 3 =\ \textgreater \ x = 3[/tex]