Răspuns :
Impartind la 2, se obtine:
sin(x + Pi / 4) * 1/2 + [radical(3) / 2] * cos(x + Pi / 4) = 0
Folosind 1/2 = cos(Pi / 3) si radical(3) / 2 = sin(Pi / 3), obtinem:
sin(x + Pi / 4) * cos(Pi / 3) + cos(x + Pi / 4) * sin(Pi / 3) = 0.
Expresia din stanga e de forma sin(a)cos(b) + sin(b)cos(a), deci este egala cu sin(a + b).
Obtinem:
sin(x + Pi / 4 + Pi / 3) = 0
Deci sin(x + 7Pi / 12) = 0, adica x + 7Pi/12 este de forma k * Pi (cu k intreg).
=> x apartine multimii {k * Pi - 7Pi / 12 | k intreg}
sin(x + Pi / 4) * 1/2 + [radical(3) / 2] * cos(x + Pi / 4) = 0
Folosind 1/2 = cos(Pi / 3) si radical(3) / 2 = sin(Pi / 3), obtinem:
sin(x + Pi / 4) * cos(Pi / 3) + cos(x + Pi / 4) * sin(Pi / 3) = 0.
Expresia din stanga e de forma sin(a)cos(b) + sin(b)cos(a), deci este egala cu sin(a + b).
Obtinem:
sin(x + Pi / 4 + Pi / 3) = 0
Deci sin(x + 7Pi / 12) = 0, adica x + 7Pi/12 este de forma k * Pi (cu k intreg).
=> x apartine multimii {k * Pi - 7Pi / 12 | k intreg}