👤
a fost răspuns

O compunere pe tema "Gânduri de viitor" de cam 250 de cuvinte. Este urgent vă rogggggggggggg.

Răspuns :

Gânduri de viitor
 Orice  adolescent se gândește deseori la viitor, la zilele, la anii care vor urma și încearcă să iși proiecteze în minte planuri cât mai frumoase și mai luminoase.
Ne dorim firește să fim fericiți și împliniți pe toate planurile- să practicăm meseria pe care ne-o dorim, să avem o familie , o casă și binențeles mașina mult visată. 
Și eu, ca orice alt tânăr visez cu ochii deschiși la viața mea într-un viitor nu foarte îndepărtat. Aș vrea să fiu realist și obiectiv  însă imaginația mi- o ia câteodată razna idealizând toate reușitele mele pe toate planurile. Vreau să fiu un om integru, înțelept și .....bogat. Nu m-am hotârât încă ce carieră vreau să urmez dar vreau să o practic cu drag și să fie bănoasă. Imi doresc o familie numeroasă și iubitoare, o casă mare și plină de flori.
Si as putea continua așa la nesfârșit . pierdut în ganduri care de care mai frumoase și mai  idealiste, mă trezesc tot eu, elev incă, un visător irecuperabil .....

Gânduri de viitor ...

Seară destulă, aproape răcoare şi gânduri, gânduri, gânduri ...
De privesc în spate vâd suflet destul prins între joc, joacă, vis, speranţă, slovă, vals, pas mereu dus pe cărare ...
De privesc înainte ... e atâta urcuş şi miroase a bine, a poftă de a fi mereu
în păşire bună, dar şi a te odihni când e mult, mult prea greu şi mult, mult prea urât.
Mereu am trecut peste vânt, arşiţă, aşa că ceea ce-i mâine poate fi doar ce pot eu duce.
Da, privesc doar înainte ... 
Zăpada o iubesc, soarele mi-e drag, drag, ploaia mi-e joc şi alerg, şi ştiu. ştiu să trec. Da, trebuie să ştiu, dar trebuie să şi pot. Şi pot!
Noapte, gânduri, răcoare, viitor ...
Mâini a rugăciune şi lumina coboară: e pace, e linişte şi-i bine. Gânduri de viitor se-mpletesc pe-o foaie curată ca sufletu-mi ce vrea a trăi şi astăzi, şi mâine, frumos în urcuş, în slovă, în cânt, şi-n furtună