👤

Hei!
Am nevoie de o compunere la romana despre o creatura mitologica și eu am ales grifon.
Va rog am nevoie pt mărire de medie.
Mulțumesc!

Răspuns :

Printul si Grifonul 

In vremuri de mult apuse, pe niste taramuri indepartate, asupra regatului s-a abatut o oaste numeroasa care a cotropit tara si a pustiit meleagurile. Maretul rege s-a luptat din rasputeri sa tina piept navalitorilor dar a sfarsit sub fierul rece al navalitorilor. Cu ultimele vorbe a cerut unui ostean credincios sa se repeada la castelsi sa ii spuna tanarului prin sa fuga in munti si sa astepte vremuri mai bune pana sa se poata intoarce.
Printul a ascultat de sfatul regelui si a luat calea muntilor. A mers incontinuu trei zile si trei nopti si sfarsit de obosela a gasit o mica intrare intr-o pestera. A intrat taras pe burta si obosit a adormit. Mare i-a fost mirarea si frica cand s-a trezit si langa el cu ochi de foc statea nemiscat un grifon imens. Il privea fara sa schiteze un gest. Dupa cateva munte, grifonul i-a spus cu o voce grava si puternica:
- Cine esti si ce cauti in pestera mea ?
- Marite Grifon, sunt fiul regelui si am fugit in munti pentru ca tara a fost trecuta prin foc si sabie de niste dusmani sangerosi. Regele cu gura de moarte mi-a cerut sa ma ascund si cand voi simti ca este vremea sa ma intorc si sa eliberez tara de cotropitori.
- Asculta-ma baiete ! Eu te voi ajuta daca ma ajuti si tu pe mine. Intrarea in pestera a fost blocata de o stanca imensa si nu mai pot iesi. Daca ma vei hrani sa prind puteri am sa sparg stanca si apoi impreuna vom merge sa alungam dusmanii.
- Intocmai asa am sa fac, marite Grifon. Chiar acum ma duc sa incerc sa vanez ceva.
Si uite asa zi si noapte printul umbla hai-hui prin paduri si vana tot ce ii cadea sub ochi. Ba niste iepuri, ba o caprioara sau un mistret si ii aducea totul grifonului care prindea puteri pe zi ce trece. Dupa cateva luni grifonul ii spuse 
- Printe, cred ca a sosit vremea sa ma eliberezi. Cauta niste oameni prin satele din jur si incercati sa spargeti stanca. Eu cu puterile mele am sa incerc sa imping din interior.
- Acum plec, pana diseara am sa strang cat mai multi.
Printul o lua sper vale spre cele cateva sate rasfirate si reusi sa adune cateva zeci de oameni inarm