Răspuns :
se face un sistem de 2 eciuatii cu 2 necunoscute, a si b
stiind ca f(x) este de forma ax+b , din ipoteza
f(1) =1
si f(-3)=-7
a*1+b=1
si
a*(-3) +b=-7
sistemul se rezolva prin orice metoda invatata aici, (imi) convine sa scad a doua ecuatie din prima
4a=8
a=2
rezulta imediat b=-1
f(x) =ax+b=2x-1
solutia este buna, pt ca verifica ambele egalitati din ipoteza
stiind ca f(x) este de forma ax+b , din ipoteza
f(1) =1
si f(-3)=-7
a*1+b=1
si
a*(-3) +b=-7
sistemul se rezolva prin orice metoda invatata aici, (imi) convine sa scad a doua ecuatie din prima
4a=8
a=2
rezulta imediat b=-1
f(x) =ax+b=2x-1
solutia este buna, pt ca verifica ambele egalitati din ipoteza