Răspuns :
l=L/2
Aria inițială = L×l = L^2/2
(L+1)(l+1)=Aria inițială + 16,75
(L+1)(L/2 + 1)=L^2/2 + 16,75
L^2/2 + L + L/2 + 1 = L^2/2 + 16,75
L + L/2 = 15,75
2L+L=31,5
3L=31,5 =>L=10,5
l=10,5/2=5,25
Aria inițială = L×l = L^2/2
(L+1)(l+1)=Aria inițială + 16,75
(L+1)(L/2 + 1)=L^2/2 + 16,75
L^2/2 + L + L/2 + 1 = L^2/2 + 16,75
L + L/2 = 15,75
2L+L=31,5
3L=31,5 =>L=10,5
l=10,5/2=5,25
Daca l = latimea si L = limgimea dreptunghiului
iar l = L/2 , atunci:
Aria initiala al dreptunghiului este ;
A = L×l adica: L× (L/2) = L² / 2
Aria dreptunghiului , cu dimensiunile marite va fi ...
A = (L+1cm)×(L/2+1cm)=16,75cm²
⇵
L²/2+L/2+L+1 = 16,75 cm²
⇵
L²/2+3L/2+1 = 16,75
L²/2+3L/2 - 15,75=0 | ×2
L² + 3L - 31,5 = 0 ⇒ Δ= 9 - 4*1*(-31,5)=135
↓
L₁ = (-3+√135)/2≈(-3+11,62)/2≈4,31
L₂ = (-3 -√135)/2 < 0 (nu ne convine)
R: Dimensiunile initiale sunt: L ≈ 4,31 (cm) si l ≈ 2,155 (cm)
iar l = L/2 , atunci:
Aria initiala al dreptunghiului este ;
A = L×l adica: L× (L/2) = L² / 2
Aria dreptunghiului , cu dimensiunile marite va fi ...
A = (L+1cm)×(L/2+1cm)=16,75cm²
⇵
L²/2+L/2+L+1 = 16,75 cm²
⇵
L²/2+3L/2+1 = 16,75
L²/2+3L/2 - 15,75=0 | ×2
L² + 3L - 31,5 = 0 ⇒ Δ= 9 - 4*1*(-31,5)=135
↓
L₁ = (-3+√135)/2≈(-3+11,62)/2≈4,31
L₂ = (-3 -√135)/2 < 0 (nu ne convine)
R: Dimensiunile initiale sunt: L ≈ 4,31 (cm) si l ≈ 2,155 (cm)