Răspuns :
Nici acum nu am uitat bătaia luată de la mama, când Nea Vasile a venit și i-a spus mamei ca m-a prins la furat de cireșe. Era o zi frumoasă de vară. Mă plictiseam stand în casă, așa ca am ieșit la plimbare pe ulițele satului, poate vedeam vreun prieten dornic de joacă. Dar ce sa vezi, ca-n loc de prieten văzui un cireș mare și frumos, care-mi făcea cu ochiul. Dar cum să ajung la el, dacă mă prindea Nea Vasile la furat, jar mâncam. Nea Vasile era un om tare zgârcit, ursuz, cu nimic nu-i intrai în voie. L-am urmărit, iar când am văzut ca a plecat de acasă, am fugit repede în grădină.
Am stat și am mâncat minute în șir, uitând de Nea Vasile. Când sa mă dau jos din cireș, Nea Vasile mă aștepta cu bata. Speriat, am coborât din cireș, convins ca voi lua o bătaie pe cinste. După ce mi-a tras vreo doua bâte peste fund, m-a luat de urechi, și pana acasă așa am mers. Când m-a văzut mama, a început sa-si facă cruce. Săraca, cred ca se saturase de năzdrăveniile mele. De parcă nu fusese suficientă bătaia primită de la Nea Vasile, mi-a mai dat și mama o bătaie, ultima din viața mea dar zdravănă.
Am stat și am mâncat minute în șir, uitând de Nea Vasile. Când sa mă dau jos din cireș, Nea Vasile mă aștepta cu bata. Speriat, am coborât din cireș, convins ca voi lua o bătaie pe cinste. După ce mi-a tras vreo doua bâte peste fund, m-a luat de urechi, și pana acasă așa am mers. Când m-a văzut mama, a început sa-si facă cruce. Săraca, cred ca se saturase de năzdrăveniile mele. De parcă nu fusese suficientă bătaia primită de la Nea Vasile, mi-a mai dat și mama o bătaie, ultima din viața mea dar zdravănă.
Acum un an a venit Orchestra Filarmonica din alt oras pentru a sustine un concert. Diriginta noastra, mare admiratoare a muzicii, ne-a propus sa mergem toata clasa sa vedem reprezentatia. Chiar daca unii dintre noi nu agreem genul muzical, am acceptat si ne-am dus la spectacol. In ziua si la ora indicata ne-am strans toti in fata salii si insotiti de diriginta am intrat la spectacol. Ne-am ales locurile in functie de prietenii si ...iata spectacolul incepe. Cateva piese de succes ale unor compozitori celebri, pe care diriginta ii prezinta in timp ce orchestra ne poarta pe acordurile dulci ale muzicii. Unii dintre colegi, care nu gusta muzica, scot telefoanele si incep sa se joace. Se ascund cat mai in spate sa nu ii vada diriginta. La un moment dat, cand orchestra face o pauza, se aude un sforait groaznic. Claudiu, sportivul clasei, venit direct de la un antrenament, a adormit. Dirijorul se opreste si se intoarce mirat spre public, nestiind ce se aude. Toata sala izbucneste in ras.... Diriginta se intoarce pe scaun, il vede pe Claudiu si il zgaltaie puternic. Speriat acesta tresare si priveste nedumerit uitandu-se in jur la sala ce rade.... In fine, concertul continua. Claudiu sta teapan ca un bat, rusinat de episodul consumat. Pare atent, dar cine stie la ce se gandeste ....La un meci castigat sau pierdut ...