👤

ma ajutati va rog am un referat despre o mănăstire din România eu nu sunt din România doar de doi ani sunt aici și nu prea știu. Va rog îmi trebuie pt mâine va rog rapid♥

Răspuns :

Era seara, ma pregateam de somn cand a sunat telefonul. Era prietena mea ,si colega mea de banca.M a invitat cu ea intr un pelerinaj in Moldova.Nu fusesem niciodata la manastirile din Moldova.Cu acordul parintilor am plecat intr o scurta dar de neuitat vacanta .PRIMA MANASTIRE PE CARE AM VIZITAT O afost manastirea Neamt.CAND AM COBORAT DIN AUTOCAR langa parcare se afla un aghiazmatar de dimensiuni impresionante.Am aflat ca acolo se sfinteste apa in anumite sarbatori ,iar langa acest edificiu se afla o librarie cu o multitudine de carti .La intrarea in manastire trebuie sa treci pe sub clopotnita,si aceasta foarte mare cu pereti foarte grosi.Manastirea este ctitorie a sfantului Stefan cel MARE si .iti dai seama ca apartine perioadei musatinilor dupa arhitectura specifica,Cum intri in manastire in partea stanga se afla un spatiu ingradit ,deoarece acolo in urma cu treizeci de ani pamantul s a ridicat singur descoperind moastele unui sfant. Biserica manastirii este forte mare si frumoasa.Inauntru te intampina moastele sfantului necunoscut ,care se crede a fi sfantul Paisie de la Neamt,o icoana mare cu sfantul Ioan Iacob ,care are sfinte moaste la Hozeva,iar in fata altarului icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului,numita, Lidianca,fiindca provine din Lida,o localitate in Asia.In camera mormintelor este inmormantat Stefan Voievod,unchiul lui Stefan cel .Mare O alta biserca se afla incorporata in cladire si are hramul sfantul Gheorghe.Acolo se gaseste o alta icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita triheruza pentru ca sunt pictate trei maini ale Maicii DOMNULUI.,a treia reprezentand mana sfantului iOAN Damaschin,care i a fost taiata ca sa nu mai scrie despre Maica DOMNULUI.Dar mana i a fost lipita in mod miraculos de Preasfanta Fecioara si astfel s a  pictat aceasta icoana spre vesnica aducere aminte. Mi A PLACUT FOARTE MULT ACEASTA manastire,am ramas cu amintiri foarte frumoase,.Nu ezitati sa mergeti sa vedeti ce mult har primiti de la aceste locuri pline de sfintenie.