Răspuns :
(1+i)^10=A+Bi
(1-i)^10=A-Bi (puterea conjugatului este conjugatul puterii)
suma va fi A+Bi+A-Bi=2A
deci suma ceruta este 2 Re (1+i)^10
dar
(1+i) ^10=((1+i)²)^5=(1+2i+i²)^5=(1+2i-1)^5=(2i)^5=Bi, pt ca i^5=i
deci
Re(Bi)=0
2Re(Bi) =0
suma e 0
altfel
(1+i)^10=...=(2i)^5
(1-i)^10=(-2i)^5=-(2i)^5
suma este deci
(2i)^5-(2i)^5=0
deci partea reala e 0 si partea imaginara e tot 0
numarul e de fapt 0+0i
(1-i)^10=A-Bi (puterea conjugatului este conjugatul puterii)
suma va fi A+Bi+A-Bi=2A
deci suma ceruta este 2 Re (1+i)^10
dar
(1+i) ^10=((1+i)²)^5=(1+2i+i²)^5=(1+2i-1)^5=(2i)^5=Bi, pt ca i^5=i
deci
Re(Bi)=0
2Re(Bi) =0
suma e 0
altfel
(1+i)^10=...=(2i)^5
(1-i)^10=(-2i)^5=-(2i)^5
suma este deci
(2i)^5-(2i)^5=0
deci partea reala e 0 si partea imaginara e tot 0
numarul e de fapt 0+0i