👤
a fost răspuns

1)Gaseste cate un sinonim contextual pentru cuvintele : primejdie , hotare , padure .2) Selecteaza un epitet , o comparatie , o personificare si o repetitie .3) Precizeaza modurile de expunere prezentate in fragmentul dat .4) Explica punctuatia din enuntul : " Fii gata , stapane , ca iata ca se aproprie zgriptoroaica ".5) Selecteaza un adjectiv la gradul superlativ absolut si unul la comparativ de superioritate .6) Identifica un adverb de loc , unul de timp si unul de mod , din text .7) Precizeaza valoarea morfologica , functia sintactica si cazul cuvintelor subliniate din enuntul : "Vrasmasia lor e groaznica , vor sa-si rapeasca una de la alta pamant ." Cuvintele subliniate sunt : lor , -si , de la alta .8 )Selecteaza din text , un adjectiv pronominal genitival , un complement direct , un complement circumstantial de loc si un atribut substantival .9) Din ultima fraza , analizeaza cuvintele : aceasta , toate , ziua , multe foarte , pe deasupra .10) Construieste trei enunturi in care cuvantul " care " sa fie , pe rand , pronume relativ , pronume interogativ , adjectiv pronominal relativ si substantiv comun .11) Scrie in maxim 5 randuri trei argumente prin care sa demonstrezi apartenenta textului la genul epic .12) Redacteaza in 8 randuri rezumatul fragmentullui dat .

1Gaseste Cate Un Sinonim Contextual Pentru Cuvintele Primejdie Hotare Padure 2 Selecteaza Un Epitet O Comparatie O Personificare Si O Repetitie 3 Precizeaza Mod class=

Răspuns :

1) primejdie- pericol
hotare- graniță
pădure- codru
2) epitet- sau făcut lichid
comparație- repede ca sageata
personificare- pârlită
repetiție- se duseră, se duseră
3) narațiunea îmbinată cu descrierea si dialogul
4) Calul vorbește cu stăpânul si de aceea s.au pus virgulele.
5) nu am găsit dar la superlativ absolut- foarte/ extraordinar/super...(poți sa cauți tu)
6) după 3 zile- de timp
pârlită- de mod
la Gheonoaie- de loc

Până aici am știut.. scuze spre ca totuși te.am ajutat..