Răspuns :
1) Parea1/ sa fi inteles2/ ceea ce i-ai spus3/ in timp ce ati discutat4/ cum trebuie5/ sa se poarte6/
P1- Principala
P2- Subiectiva
P3- Completiva Directa
P4- Completiva de timp
P5- Completiva Directa
P6- Subiectiva
2) Venise la oras1/ sa cumpere un calculator2/ ,dar s-a intors cu mana goala3/ ,ca nu i-au ajuns banii4/ ce i-a avut la el5/
P1- Principala
P2- Completiva de scop
P3- Principala
P4- Completiva de cauza
P5- Atributiva
3) Maine trebuie1/ sa ma scol dis-de-dimineata2/ ,dar mi-e teama3/ ca nu ma voi trezi4/ ,pentru ca sunt obosita5/
P1- Principala
P2- Subiectiva
P3- Principala
P4- Completiva de cauza
P5- Completiva indirecta
4) Hotararea1/ ,sa plece la tara2/ ca sa locuiasca3/ acolo unde ii place4/ sa fie in mijlocul naturii5/ ii era nestramutata6/
P1- Principala
P2- Atributiva
P3- Completiva de scop
P4- Completiva de loc
P5- Completiva directa
P6- Principala
5) Ma gandisem1/ sa invat mai bine2/ caci nu e indicat3/ sa am prea mult de studiat in preajma tezelor4/
P1- Principala
P2- Predicativa
P3- Completiva indirecta
P4- Completiva directa
6) L-am rugat1/ sa nu-mi mai faca astmosfera2/ ci sa vina3/ sa-i dau CD’ul4/ pe care mi l-a solicitat5/
P1- Principala
P2- Completiva Directa
P3- Completiva Directa
P4- Completiva de scop
P5- Atributiva
P1- Principala
P2- Subiectiva
P3- Completiva Directa
P4- Completiva de timp
P5- Completiva Directa
P6- Subiectiva
2) Venise la oras1/ sa cumpere un calculator2/ ,dar s-a intors cu mana goala3/ ,ca nu i-au ajuns banii4/ ce i-a avut la el5/
P1- Principala
P2- Completiva de scop
P3- Principala
P4- Completiva de cauza
P5- Atributiva
3) Maine trebuie1/ sa ma scol dis-de-dimineata2/ ,dar mi-e teama3/ ca nu ma voi trezi4/ ,pentru ca sunt obosita5/
P1- Principala
P2- Subiectiva
P3- Principala
P4- Completiva de cauza
P5- Completiva indirecta
4) Hotararea1/ ,sa plece la tara2/ ca sa locuiasca3/ acolo unde ii place4/ sa fie in mijlocul naturii5/ ii era nestramutata6/
P1- Principala
P2- Atributiva
P3- Completiva de scop
P4- Completiva de loc
P5- Completiva directa
P6- Principala
5) Ma gandisem1/ sa invat mai bine2/ caci nu e indicat3/ sa am prea mult de studiat in preajma tezelor4/
P1- Principala
P2- Predicativa
P3- Completiva indirecta
P4- Completiva directa
6) L-am rugat1/ sa nu-mi mai faca astmosfera2/ ci sa vina3/ sa-i dau CD’ul4/ pe care mi l-a solicitat5/
P1- Principala
P2- Completiva Directa
P3- Completiva Directa
P4- Completiva de scop
P5- Atributiva