👤
Cret1nul
a fost răspuns

Identificati predicatele din textele de mai jos si analizati partile de vb prin care se exprima:Dupa valea calugareasca, una din te masini a avut o pana si ne-am oprit cu totii pentru ca stapanii si conducatori sa repare raul in graba . Nevasta-mea inteles vrut sa aiba ramuri dintr-un mar inflorit s-a oferit sa i le rupa. S-au dus amandoi si ea si a umplut bratele cu ramuri , de pare,blonda si cu ochii albastri o icoana impodobita dupa buzau am inteles ca nu ma mai puteam fi la ora mesei la odobesti si ne am hotarat sa pranzim la Ramnicu Sarat.Si aici dupa ce ne am asezat cu totii,nevasta-mea a gasit ca ar fi mult mai buna alta masa. [...] Fireste ca eu ii rezervasem locul langa mine, dar a trebuit sa fac la fel ca ceilalti

VA ROG FRUMOS ! REPEDE

Răspuns :

a avut-predicat vb exprimat prin verbm modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 2-a diateza activa

am oprit- predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr plural, pers aI-a, cojugarea a 4-a diateza activa

sa repare-predicat vb exprimat prin verb modul conjunctiv timp prezent,nr plural, pers aIII-a, cojugarea 1 diateza activa

a vrut-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 2-a diateza activa

sa aiba-predicat vb exprimat prin verb modul conjunctiv timp prezent,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 2 a diateza activa

eram -predicat vb modul indicativ, timp imperfect, plural, pers 1, conjugarea a 4-a

diateza activa

a oferit- predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 4-a diateza activa

sa rupa-predicat vb exprimat prin verb modul conjunctiv timp prezent,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 3 a diateza activa

au dus-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr plural, pers aIII-a, cojugarea a3-a diateza activa

a umplut-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 3-a diateza activa

parea- predicat vb,exprimat prin verb modul indicativ timp imperfect,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 2-a diateza activa

am inteles-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 3-a diateza activa

puteam fi -predicat vb,exprimat prin locutiune verbala predicativa

am hotarat-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ timp perfect compus,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 4-a diateza activa

sa pranzim-predicat vb exprimat prin verb modul conjunctiv timp prezent,nr plural, pers aI-a, cojugarea a 4a diateza activa

am asezat-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ, timp perfect compus,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 1 a diateza activa

a gasit-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ, timp perfect compus,nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 4 a diateza activa

ar fi buna-predicat nominal format  din verb copulativ a fi  modul conditional optativ, timp trecut,a fi nr sing, pers aIII-a, cojugarea a 4 a diateza pasiva, +nume predicativ buna exprimat prin adjectiv variabil cu 2 terminatii,

fireste-predicat vb exprimat prin adverb de mod

rezervasem-predicat vb,exprimat prin verb modul indicativ timp imperfect,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 1-a diateza activa

a trebuit-predicat vb exprimat prin verb modul indicativ, timp perfect compus,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 4 a diateza activa

sa fac-predicat vb exprimat prin verb modul conjunctiv timp prezent,nr sing, pers aI-a, cojugarea a 3 a diateza activa.