Răspuns :
4x²-12x+11=4x²-12x+9+2=(2x-3)²+2
Deci relatia de demonstrat devine:
(2x-3)²+2>0
(2x-3)² este mereu mai mare sau egal cu 0 deoarece orice numar ridicat la puterea a doua este ≥0.
Deci:
(2x-3)²+2>0 oricare ar fi x din R deoarece un numar pozitiv adunat cu un numar pozitiv este mereu pozitiv.
4x²-12x+11 > 0
4x²-12x+9+2 > 0
(2x-3)²+2 > 0
(2x-3)² ≥ 0 / +2 ⇒ (2x-3)² + 2 ≥ 2 => (2x-3)² + 2 > 0 (∀) x ∈ ℝ {2 > 0}
4x²-12x+9+2 > 0
(2x-3)²+2 > 0
(2x-3)² ≥ 0 / +2 ⇒ (2x-3)² + 2 ≥ 2 => (2x-3)² + 2 > 0 (∀) x ∈ ℝ {2 > 0}