Răspuns :
Daca m( ∡B) = 48° atunci , m( ∡A) = 2*48° = 96°
iar m( ∡C) = 180° - (48°+96°) = 36°
iar m( ∡C) = 180° - (48°+96°) = 36°
Stim masura unghiului b ( 48 °)
Trebuie sa mai aflam masura unghiului a si masura unghiului c
Dar stim ca masura unghiului a este dublul masurii unghiului b
48° ×2=96°
Pentru a afla masura unghiului c
Scadem 180 din suma masurii unghiului a si b
Suma: 48° +96° =144°
Deci 180° -144° =36°
Trebuie sa mai aflam masura unghiului a si masura unghiului c
Dar stim ca masura unghiului a este dublul masurii unghiului b
48° ×2=96°
Pentru a afla masura unghiului c
Scadem 180 din suma masurii unghiului a si b
Suma: 48° +96° =144°
Deci 180° -144° =36°