👤
Mriam1
a fost răspuns

buna ziua! asi dori o compunere cu titlul ,,cu un ghem ce face mata"dar s aibă toate propozițiile învățate.propozitii simple, dezvoltate, afirmative,negative,enunțiative,interogative,exclamative...va rog..urgent...maxim doua pagini de caiet studențesc..50puncte.pentru romana

Răspuns :

Cu un ghem,ce face mata

Holly este o pisicuta.Are blana gry,ochii ca doua buline,si este micuta.
Acum doua luni a luat-o o fetita,pe nume Elle,care are noua ani si este o fetita care ia mereu note bune la scoala si in catalog.
In vacanta de vara,ea si familia ei s-au dus in vacanta.Ei nu au putut sa o ia.Pentru ca nu mergea cu ei,Elle i-a lasat un ghem roz,fin si pufos.
Au plecat.Dintr-odata,pisica noastra a auzit o voce:
-Ajutor!Ajutor!Vrea sa-mi faca rau o pisica.Te rog,AJUTA-MA!
-Miau,dar cine esti tu?zise Holly.
-Eu sunt Puffy,ghemotocul.
-Au,scuze...Imi pare atat de rau pentru deranj...
-Nu-i nimic,dar incearca si tu,sa nu-ti mai bagi ghearele alea ascutite-n mine.
-Ok,ok!Dar,crede-ma,vreau si eu un pic de joc.
Atunci,Puffy fluiera putin.
O gramada de ghemotoace,roz,rosii si cred ca de aproape toate culorile,sari in fata lui Holly.
-Aoleu!zise mata.Dar,ce faceti voi aici?Nu va e rusine,sa speriati,o pisica,micuta,frumoasa?
-Nu,zise un ghemotoc.
Dar,atunci,se auzi un trantit de usa.Era femeia de serviciu,cea care trebuia sa aiba grija de Holly si sa faca curatenie.
-Aaaa!ziceau ghemotoacele.AJUTOR!O sa ne arunce la gunoi!Aaaaaa!
Repede se grabira sa se duca la adapost.
Dar,din pacate,se intamplara:
-Vai,vai,vai! Mare mizerie ai mai facut,mata de nimic!Ia,du-te-n patu’ tau de rasfatata,si dormi acolo,ca asta stiu sa faca ce-l mai bine pisicile.Si,nu mai umbla prin sufragerie,ca astfel,o patesti!zise femeia,o otrava.
Se intamplase,ca apoi,gospodina sa arunce ghemul Puffy la gunoi.Si,otrava vazu gunoiul plin,si-l arunca.Si mai era si ziua in care sa arunce gunoiul.
-Aaa!zise Puffy.
Chiar in acest timp,gunoiul era in masina de gunoi.
Holly,nu mai baga de seama nimic,si dupa gunoi se duse,sa salveze un ghem,roz si mic.
Alerga cum putea ea mai bine,voia sa o salveze.

Trecu un timp indelungat,iar Holly nu mai vazu masina.
Se simti foarte vinovata.Foarte.
Alerga de nu mai putea.
Printr-o minune,gasi unde era parcata masina de gunoi,si vazu si ghemotocul.
Se simti asa de fericita,incat alerga,si alerga.
Ajunse la ghem,si,il lua,ca altfel,vai de capul ei!Vai de capul lui Puffy!
-Pisi?zise ghemul.
Atunci,Holly lua cu gura ghemul,si il duse in viteza acasa,ca…Incepuse sa ploua.
Ajunse acasa.Ghemotoacele ii multumira lui Holly.

Zilele trecu ca un chin pentru pisica.Dar se bucura ca avea o prietena.
Peste doua zile,usa se deschise.
-Holly!zise Elle.
Familia veni mai devreme ca au cautat mult un hotel,si au plecat fara rezervare.Au dormit in masina,si nici nu au avut timp de vizitat.
Holly era fericita,deoarece era o eroina,si statea acum,in bratele fetitei.
Aceasta este o poveste a unei pisici.