Răspuns :
In varsta de 34 de ani Dianne Grey a fost un doctor de succes in sudul Angliei, dar pentru ultimele 8 luni ea a trait in Angola, lucrand pentru o organizatie numita Medici fara frontiere ce prevede asistenta medicala de urgenta in mai multe tari africane.
Dianne a fost un scop general in Horsham, Surrey. Ea are o cariera buna inaintea ei si o viata confortabila, dar ea a inceput sa isi gaseasca un serviciu mai degraba plictisitor. Ea spune,"Am trat pacienti cu probleme medicale de rutina- raceala, dureri de gat si asa mai departe - si am simtit nevoia sa fac ceva mult mai important."
Organizatia la care lucreaza a trimis echipe medicale si ci. echipament spre Angola pana in 1986. Armate varioase s-au luptat intre ele in zona de zeci de ani, standardele sanatatii au cresc din ce in ce mai rau. In afara oraselor
nu sunt destule spitale, clinici, medici sau asistente, si multe boli au devenit o problema majora.
Prima data Dianne a fost socata, dar ea a lucrat din greu pentru a imbunatati conditiile de aici. In timpul petrecut in Angola, ea a tratat mii de pacienti si a antrenat localnici ca muncitori in domeniul sanatatii .
"Lucrand aici a fost o experienta semnificativa", spune ea. "Nu m-am simtit niciodata atat de utila inainte. E atat de groazv sa stii ca am ajutat oameni care chiar au avut nevoie." Ea va pkeca in Angola urmatoarea luna, dar ea s-a decis deja sa se reintoarca in Africa cat de repede posbil.