Răspuns :
296 m → semiperimetrul dreptunghiului
latimea = 1 / 7 din L ( lungime)
Primul mod
Perimetrul dreptunghiului = 2 × semiperimetrului = 2 × 296 m = 592 m
Al doilea mod= aflam din semiperimetru dimensiunile dreptunghiului , aplicam formula perimetrului dreptunghiului.
Reprezint grafic dimensiunile dreptunghiului
lungimea l-----l-----l-----l-----l-----l-----l-----l } suma lor = 296 (semiperimetrul)
latimea l-----l
296 : 8= 37 m → latimea dreptunghiului
7 × 37 m = 259 m → lungimea dreptunghiului
Perimetrul dreptunghiului = 2 × L + 2 × latime = 2 × 259 m + 2 × 37 m =
= 518 m + 74 m = 592 m
sau: 259 m + 37 m + 259 m + 37 m = 296 m + 296 m = 592 m → perimetrul
latimea = 1 / 7 din L ( lungime)
Primul mod
Perimetrul dreptunghiului = 2 × semiperimetrului = 2 × 296 m = 592 m
Al doilea mod= aflam din semiperimetru dimensiunile dreptunghiului , aplicam formula perimetrului dreptunghiului.
Reprezint grafic dimensiunile dreptunghiului
lungimea l-----l-----l-----l-----l-----l-----l-----l } suma lor = 296 (semiperimetrul)
latimea l-----l
296 : 8= 37 m → latimea dreptunghiului
7 × 37 m = 259 m → lungimea dreptunghiului
Perimetrul dreptunghiului = 2 × L + 2 × latime = 2 × 259 m + 2 × 37 m =
= 518 m + 74 m = 592 m
sau: 259 m + 37 m + 259 m + 37 m = 296 m + 296 m = 592 m → perimetrul