Răspuns :
Separam numerele cu x de cele fara x,celor care trec de egal le vom schimba sensul(din plus in minus sau din minus in plus)
[tex] \sqrt{6}x + 1 = 2 \sqrt{6}x - 5 \\ 6 = \sqrt{6}x \\ x = \frac{6}{ \sqrt{6} } [/tex]
Amplificam fractia cu radical din 6 pentru a o rationaliza
[tex]x = \frac{6 \sqrt{6} }{6} [/tex]
Simplificam 6 cu 6
[tex]x = 6[/tex]
[tex] \sqrt{6}x + 1 = 2 \sqrt{6}x - 5 \\ 6 = \sqrt{6}x \\ x = \frac{6}{ \sqrt{6} } [/tex]
Amplificam fractia cu radical din 6 pentru a o rationaliza
[tex]x = \frac{6 \sqrt{6} }{6} [/tex]
Simplificam 6 cu 6
[tex]x = 6[/tex]
√6x+1=2√6x-5
√6x - 2√6x = - 5 -1
- √6x = - 6
x= - 6/-√6 = 6 / √6 = raționalizăm cu √6
x = 6√6/6 - simplificăm cu 6
x= √6
√6x - 2√6x = - 5 -1
- √6x = - 6
x= - 6/-√6 = 6 / √6 = raționalizăm cu √6
x = 6√6/6 - simplificăm cu 6
x= √6