Va roggg repedee ajutati ma dau coroana:
Dialogul:Cand ies de dimineata din casa; o trasura din trap mare intra pe strada mea; in trasura, madam Caliopi Georgescu, o buna prietina. O salut respectos. Cum ma vede, opreste trasura, infigand cu putere varful umbrelutei in spinarea birjarului.
- La dumneata veneam! raspunde cucoana emotionata.
- La mine?
- Da... Te rog sa nu ma lasi!
- Sa nu ma lasi! Trebuie sa-mi faci un mare serviciu amical... La nevoie se arata amicitia: sa vedem cat ne esti de prietin!
- Cu cea mai mare placere, madam Georgescu, daca pot...
- Poti!... sa nu zici ca nu poti!... stiu ca poti!... trebuie sa poti!
- in sfarsit, ce e? de ce e vorba?
- Dumneata cunosti pe... stiu ca-l cunosti!
- Pe cine?
- ti-este prietin... stiu ca ti-e prietin! sa nu zici ca nu ti-e prietin!...
- Cine?
- Popescu, profesorul de filosofie.
- Suntem cunoscuti, ce e drept; dar chiar asa buni prietini, nu pot sa zic.
- Las' ca stiu eu...
- Ei?
- Ei! trebuie numaidecat sa te sui in birje cu mine, sa mergem la el, sa-i vorbesti pentru Ovidiu.
- închipuieste-ti, zice mama emotionata. Sa-l persecute pe baiat! sa-i zdrobeasca baiatului cariera!... Cum este el simtitor, e in stare sa se prapadeasca... stii ce mi-a zis? "Mamito, daca pierz un an, ma omor!..." E in stare, cum e el ambitios... inchipuieste-ti, sa-i dea nota 3, si lui ii trebuie 6... si la ce? tocmai la Morala... Acu, dumneata il cunosti pe Ovidiu de cand era mic... stii ce crestere i-am dat!...
Cerinta:Pe o foaie separata continua dialogul de mai sus cu cel putin 8-10 replici, in care sa se vorbeasca despre necesitatea de a invata pa toate materiile. Îl vei include ca personaj participant la dialog, pe langa cele doua prezente in fragment, si pe profesorul de filozofie. Nu uita sa folosesti verbe ale zicerii,sa incluzi doua motive/argumente clare referitoare la necesitatea invatarii la toate materiile, sa pastrezi spiritul limbajului din textul suport, sa utilizezi un continut adecvat cerintei formulate, sa respecti limitele de spațiu indicate.