Presupunem ca ecuatia pe care o cer in problema este adevarata si trebuie sa o demonstram.
Calculam AB si AC si inlocuim in acea ecuatie.
AB=AM+MB => AB=AM-BM => AB=AM-3MC
AC=AM+MC
Inlocuind in relatie, devine:
AM=1/4*AM-1/4*3MC+3/4*AM+3/4*MC
1/4*3MC se reduce cu 3/4*MC, iar 1/4*AM+3/4*AM=4/4*AM=AM.
De aici rezulta ca AM=AM, ceea ce este adevarat, deci presupunerea este adevarata, deci ecuatia pe care trebuia sa o demonstram este adevarata.
Ps: * inseamna inmultire
Ps2: pui tu vectorii pentru ca la mine nu pot de pe telefon