Anonim Anonim 10-04-2018 Limba română a fost răspuns Explica modul unui cuvant format prin conversiune si a unui prin derivare : Frunză verde şapte brazi, Fost-am noi vreo şapte fraţi Ş-au pierit cinci într-o marţi, Şi rămas-am numai doi De umpleam lumea de noi, Ş-a pierit unu-ntr-o joi, Şi rămas-am numai eu, De arde sufletul meu, Frunză verde siminoc, De scârbă, de mare foc, Stau în codru şi gândesc Ce să fac ca să trăiesc? Să m-apuc de plugărie, Ori s-apuc în haiducie? Măiculiţă, ce m-oi face Plugăria că nu-mi place, Că de când eram eu mic Aveam semne de voinic. În loc să mă leg de sapă Eu duceam murgul la apă, Iar când murgul necheza Doru-n mine se trezea, Dor de codru înverzit, Cum e bun de voinicit. Când eram de şapte ani Luam miei de la ciobani, Fără plată, fără bani. Când eram de optsprezece, Cercam vinul dacă-i rece, Pivniţa de-i răcoroasă, Crâşmăriţa de-i frumoasă. Când eram de douăzeci, Mă legam de turci, de greci Şi de capete-i scurtam Şi aleanu-mi uşuram. Dar acum sunt om stătut, Şi păţit, şi priceput Şi văd bine că-i dat mie Ca să mor în haiducie.