Răspuns :
Metoda grafica
Deducem din datele problemei ca primul numar este mai mic decat al doilea cu 2, iar decat al treilea numar cu 6.
9 - 7 = 2 → al doilea e mai mare cu 2 ca primul
9 - 3 = 6 → al treilea e mai mare cu 6 ca primul numar
Primul mod prin adaus la numerele initiale , dar si la suma .
primul numar l---------l + 9
al doilea nr. l---------l + 2 + 7 } suma lor = 29 + ( 9 + 7 + 3) = 48
al treilea nr. l---------l + 6 + 3
49 → constat ca 49 nu se imparte exact la 3, drept pentru care voi modifica suma cu 29 in loc de 30
( 48 : 3) - 3 = 16 - 3 = 13 → al treilea numar
16 - 7 = 9 → al doilea numar
16 - 9 = 7 → primul numar
Al doilea mod: reprezint numerele initiale , modificand suma, deoarece 30 - 8 = 22 , care nu se imparte exact la 3 !
primul numar l---------l
al doilea nr. l---------l + 2 } suma lor = 29
al treilea nr. l---------l + 6
29 - 2 - 6 = 21 → suma celor 3 parti egale
21 : 3 = 7 → primul numar
7 + 2 = 9 → al doilea numar
7 + 6 = 13 → al treilea numar
Verific: 7 + 9 + 13 = 29 → suma celor trei numere
7 + 9 = 9 + 7 = 13 + 3 = 16
Deducem din datele problemei ca primul numar este mai mic decat al doilea cu 2, iar decat al treilea numar cu 6.
9 - 7 = 2 → al doilea e mai mare cu 2 ca primul
9 - 3 = 6 → al treilea e mai mare cu 6 ca primul numar
Primul mod prin adaus la numerele initiale , dar si la suma .
primul numar l---------l + 9
al doilea nr. l---------l + 2 + 7 } suma lor = 29 + ( 9 + 7 + 3) = 48
al treilea nr. l---------l + 6 + 3
49 → constat ca 49 nu se imparte exact la 3, drept pentru care voi modifica suma cu 29 in loc de 30
( 48 : 3) - 3 = 16 - 3 = 13 → al treilea numar
16 - 7 = 9 → al doilea numar
16 - 9 = 7 → primul numar
Al doilea mod: reprezint numerele initiale , modificand suma, deoarece 30 - 8 = 22 , care nu se imparte exact la 3 !
primul numar l---------l
al doilea nr. l---------l + 2 } suma lor = 29
al treilea nr. l---------l + 6
29 - 2 - 6 = 21 → suma celor 3 parti egale
21 : 3 = 7 → primul numar
7 + 2 = 9 → al doilea numar
7 + 6 = 13 → al treilea numar
Verific: 7 + 9 + 13 = 29 → suma celor trei numere
7 + 9 = 9 + 7 = 13 + 3 = 16