Răspuns :
In acest caz, pot fi doua solutii..
1. cand latura de 60 m este opusa celorlalte:
-lungimile celorlalte se afla astfel:
(160-60):2=100:2=50 m
⇒l₁=60 m
l₂=50 m
l₃=50 m
2. cand latura de 60 m esti congruenta cu cea de-a doua
-lungimea ultimei laturi se afla astfel:
160-60×2=160-120=40 m
⇒l₁=60 m
l₂=60 m
l₃=40 m
Sper ca te-am ajutat! Succes!
1. cand latura de 60 m este opusa celorlalte:
-lungimile celorlalte se afla astfel:
(160-60):2=100:2=50 m
⇒l₁=60 m
l₂=50 m
l₃=50 m
2. cand latura de 60 m esti congruenta cu cea de-a doua
-lungimea ultimei laturi se afla astfel:
160-60×2=160-120=40 m
⇒l₁=60 m
l₂=60 m
l₃=40 m
Sper ca te-am ajutat! Succes!
Perimetrul triunghiului = suma celor trei laturi ale sale = 160 m
160 m - 60 m = 100 m → suma celor 2 laturi egale
100 : 2 = 50 m →lungimea laturilor egale ale triunghiului
Verific: 50 m + 50 m + 60 m = 160 m → perimetrul triunghiului isoscel ( cu doua laturi egale )
sau: Cand laturile egale ale triunghiului sunt 60 m, atunci avem:
160 m - 60 m - 60 m = 40 m → cealalta latura a triunghiului
60 m + 60 m + 40 m = 160 m
160 m - 60 m = 100 m → suma celor 2 laturi egale
100 : 2 = 50 m →lungimea laturilor egale ale triunghiului
Verific: 50 m + 50 m + 60 m = 160 m → perimetrul triunghiului isoscel ( cu doua laturi egale )
sau: Cand laturile egale ale triunghiului sunt 60 m, atunci avem:
160 m - 60 m - 60 m = 40 m → cealalta latura a triunghiului
60 m + 60 m + 40 m = 160 m