Răspuns :
a substitui - a inlocui
a) y=2
2x+3y-9 = 0
pas 1 - ii stim valoarea lui y, o inlocuim in acuatia a II-a
2x+3*2-9=0
2x=+3
am rezolvat ecuatia a -II-a din care
pasul II - aflu valoarea lui x =3/2
asadar pentru y=2, x este 3/2
b) x=y+2
2x+3y-4=0
inlocuim pe x in a doua ecuatie
2(y+2)+3y-4=0
rezolvam, aflam y
2y+4+3y-4=0
5y=0 y=0
acum inlocuim/substituim pe y in expresia lui x
x= 0+2
x=2
a) y=2
2x+3y-9 = 0
pas 1 - ii stim valoarea lui y, o inlocuim in acuatia a II-a
2x+3*2-9=0
2x=+3
am rezolvat ecuatia a -II-a din care
pasul II - aflu valoarea lui x =3/2
asadar pentru y=2, x este 3/2
b) x=y+2
2x+3y-4=0
inlocuim pe x in a doua ecuatie
2(y+2)+3y-4=0
rezolvam, aflam y
2y+4+3y-4=0
5y=0 y=0
acum inlocuim/substituim pe y in expresia lui x
x= 0+2
x=2