👤
a fost răspuns

,,De veghe in lanul de secara”- exprima-ți opinia:
Care este părerea lui Holden despre religie așa cum reiese ea din citatele următoare?
,, Mi-a venit chef sa spun o rugăciune, dar n-am putut. Nu întotdeauna pot sa ma rog atunci când imi vine. In primul rând sunt, intr-un fel ateu. Imi place de Isus și așa mai departe, dar multe din chestiile celelalte din Biblie nu prea-mi plac (...)”
,,.... catolicii încearcă oricum sa afle dacă ești catolic, chiar dacă nu-ți știu numele de familie.”
Va rog, dați-mi niște idei măcar!
Mulțumesc!

Răspuns :

Eu cred ca Holden este un catolic adevarat pentru ca, in viata oricarui credincios exista momente cand isi pune intrebari, cand pune la indoiala anumite aspeste Biblice ori este suparat pe divinitate, Aceste lucruri sunt cat de poate de normale chiar daca suna ciudat. 
Holden stie ca exista o forta mai mare ca el, care il vegheaza de sus, simte nevoie sa vorbeasca cu Ea dar nu poate tot timpul. 
De obicei, dupa ce depasesti aceste praguri de razvratire, intoarcerea la Domnul si credinta in El este mult mai puternica. 
Holden tocmai se pregateste sa treaca acest prag si este constient de etapa pe care trebuie sa o depaseasca si stie ca prin rugaciune este singul mod. El incearca, dar isi da seama ca nu e obligatoriu sa ii si iasa din prima. Rugaciunea nerostita din suflet este goala, lipsita de substanta, si el stie acest lucru.