Răspuns :
x² - 2x + 1 = (x - 1)²
_____________________________________________________________
Obs. Am folosit formula (a - b)² = a² - 2ab + b²
_____________________________________________________________
Obs. Am folosit formula (a - b)² = a² - 2ab + b²
Se poate aplica formula de calcul prescurtat
(a-b)²=a²-2ab+b².
Observam ca aici a este x² iar b este 1, care poate fi vazut ca 1².
Daca inlocuim obtinem tocmai expresia ta x²-2x+1²= x²-2x+1.
Probabil cerinta, pe care n-ai scris-o, este sa se descompuna in factori expresia. x²-2x+1
Daca nu iti amintesti formula, pe care ar fi de preferat s-o inveti, poti sa faci si altfel (folosind un artificiu: scriem -2x=-x-x ):
x²-2x+1= x²-x-x+1=x(x-1)-(x-1)=(x-1)(x-1)=(x-1)²,
Si astfel am ajuns la acelasi lucru.
Succes!
(a-b)²=a²-2ab+b².
Observam ca aici a este x² iar b este 1, care poate fi vazut ca 1².
Daca inlocuim obtinem tocmai expresia ta x²-2x+1²= x²-2x+1.
Probabil cerinta, pe care n-ai scris-o, este sa se descompuna in factori expresia. x²-2x+1
Daca nu iti amintesti formula, pe care ar fi de preferat s-o inveti, poti sa faci si altfel (folosind un artificiu: scriem -2x=-x-x ):
x²-2x+1= x²-x-x+1=x(x-1)-(x-1)=(x-1)(x-1)=(x-1)²,
Si astfel am ajuns la acelasi lucru.
Succes!