Răspuns :
Bună! ❤️
Cerință : Identifică subiectele si predicatele din fragmenttul de mai jos apoi analizeaza-le :
Răspuns:
Vulpea însă se intoarse la gândurile sale . Viața mea nu se schimbă ! Eu vânez găinile . Oamenii se aseamănă intre ei . Asa că mă plictisesc . Dar dacă tu mă îmblânzești, viața mi se va insenina
Vulpea - Subiect simplu exprimat prin substantiv comun simplu, gen feminin, număr singular, caz Nominativ, articulat.
Se întoarse - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, persoana a 3 a, număr singular, mod indicativ, timp mai mult ca perfect.
Viata - Subiect simplu exprimat prin substantiv comun simplu, gen feminin, număr singular, caz Acuzativ, articulat.
Nu se schimba - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp prezent, persoana a 3a număr singular, formă negativă
Eu - Subiect simplu exprimat prin pronume personal, persoana 1, numărul singular, caz Nominativ.
Vânez - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp prezent, persoana 1, numărul singular.
Oamenii - Subiect simplu exprimat prin substantiv comun simplu, gen masculin, număr plural, caz Nominativ, articulat.
Se aseamănă - Predicat verbal exprimat ori verb predicativ, mod indicativ, timp prezent, persoana a 3a, număr plural.
Ma plictisesc - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp prezent, persoana 1, numărul singular, diateza reflexivă.
Tu - Subiect simplu exprimat prin pronume personal, persoana a 2a, numărul singular, caz Nominativ.
Imblânzești - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp prezent, persoana a 2a, număr singular.
Se va schimba - Predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp viitor, persoana a 3a, număr singular.
Succes ❗