Răspuns :
a=(b•4)/3
Inlocuim in ' a+b=14 '
(b•4)/3+b=14
Scapam de fractie prin inmultirea ecuatiei cu 3
4b+3b=42
7b=42
b=42/7
b=6 => a=(6•4)/3 = 24/3 = 8
Inlocuim in ' a+b=14 '
(b•4)/3+b=14
Scapam de fractie prin inmultirea ecuatiei cu 3
4b+3b=42
7b=42
b=42/7
b=6 => a=(6•4)/3 = 24/3 = 8
Dacă a·3=b·4 atunci putem scrie sub formă de fracție.
[tex]\dfrac{a}{b}=\dfrac{4}{3}[/tex]
De aici îl extragem pe a:
a=[tex]\dfrac{4b}{3}[/tex]
Acum înlocuim în adunare:
[tex]\dfrac{4b}{3}[/tex]+b=14
Aducem la același numitor și eliminăm numitorul:
4b+3b=42
7b=42=>b= [tex]\dfrac{42}{7}[/tex]=6
a=[tex]\dfrac{4\cdot 6}{3}[/tex]=4·2=8
[tex]\dfrac{a}{b}=\dfrac{4}{3}[/tex]
De aici îl extragem pe a:
a=[tex]\dfrac{4b}{3}[/tex]
Acum înlocuim în adunare:
[tex]\dfrac{4b}{3}[/tex]+b=14
Aducem la același numitor și eliminăm numitorul:
4b+3b=42
7b=42=>b= [tex]\dfrac{42}{7}[/tex]=6
a=[tex]\dfrac{4\cdot 6}{3}[/tex]=4·2=8