Răspuns :
5(2x-3)-3x=4x-5
10x - 15 - 3x = 4x - 5
7x - 15 = 4x - 5
7x - 4x = - 5 + 15
3x = 10
x = 10/3
10x - 15 - 3x = 4x - 5
7x - 15 = 4x - 5
7x - 4x = - 5 + 15
3x = 10
x = 10/3
5(2x-3)-3x=4x-5
Se inmulteste prima paranteza cu 5
10x - 15 - 3x = 4x - 5
Se reduc termenii asemenea
7x - 15 = 4x - 5
Se muta in partea stanga schimband semnul
7x - 4x - 15 = -5
Se muta in partea dreapta schimband semnul
7x - 4x = -5+15
Se reduc termenii asemenea
3x = -5+15
3x = 10
x = 10/3
Se inmulteste prima paranteza cu 5
10x - 15 - 3x = 4x - 5
Se reduc termenii asemenea
7x - 15 = 4x - 5
Se muta in partea stanga schimband semnul
7x - 4x - 15 = -5
Se muta in partea dreapta schimband semnul
7x - 4x = -5+15
Se reduc termenii asemenea
3x = -5+15
3x = 10
x = 10/3