👤
a fost răspuns

3 radical din 3 supra 2 radical din 3 + 3
15 supra 4 radical din 2 - 3 radical din 3
6 radical din 6 supra 5 radical din 3 - 6 radical din 2
2 radical din 6 supra 4 radical din 3 + 2 radical din 2
Va rog frumos repedee daca se poate imi treubuie pentru mainr si invat de dimineata


Răspuns :

3√3
_____
2√3+3   rationalizezi si la numarator iti da 3√3(2√3-3)=6×3-9√3=18-9√3
la numitor iti da (2√3+3)(2√3-3)=4×3-3×3=12-9=3
se simplifica cu 3 si ramane6-3√3
asta e prima(scuze,nu stiu sa pun "supra")