Răspuns :
1) Notez cele doua numere cu a si b
(a + b ) x 6 = 438 ⇒ a + b = 438 : 6 ⇒ a + b = 73 → suma numerelor
a - b = 21 →diferenta numerelor ⇒ a = b + 21
inlocuiesc in suma pe a cu b + 21
b + 21 + b = 73
2 x b = 73 - 21 = 52
b = 52 : 2
b = 26 → al doilea numar
a = 26 + 21 = 47 → primul numar
Verific: 47 + 26 = 73 → suma numerelor
47 - 26 = 21 → diferenta numerelor
2)
a, b , c = cele trei numere
a + b + c = 52 → suma celor 3 numere
a = 10
b + c = 52 - 10 = 42 → suma ultimelor doua numere
b - c = 12 → diferenta ultimelor doua numere ⇒ b = c + 12
inlocuim pe b cu c + 12
c + 12 + c = 42
2 x c = 42 - 12 = 30
c = 30 : 2
c = 15 → al treilea numar
b = 15 + 12 = 27 → al doilea numar
Verific: 10 + 27 + 15 = 52 → suma celor trei numere
3)
a + b + c = 50
b = a - 4 ⇒ a = b + 4
b = c - 7 ⇒ c = b + 7
Inlocuim in suma pe a si pe c
b + 4 + b + b + 7 = 50
3 x b = 50 - 11
b = 39 : 3
b = 13 → al doilea numar
a = 13 + 4 = 17 → primul numar
c = 13 + 7 = 20 → al treilea numar
Verific: 17 + 13 + 20 = 50 → suma celor trei numere
(a + b ) x 6 = 438 ⇒ a + b = 438 : 6 ⇒ a + b = 73 → suma numerelor
a - b = 21 →diferenta numerelor ⇒ a = b + 21
inlocuiesc in suma pe a cu b + 21
b + 21 + b = 73
2 x b = 73 - 21 = 52
b = 52 : 2
b = 26 → al doilea numar
a = 26 + 21 = 47 → primul numar
Verific: 47 + 26 = 73 → suma numerelor
47 - 26 = 21 → diferenta numerelor
2)
a, b , c = cele trei numere
a + b + c = 52 → suma celor 3 numere
a = 10
b + c = 52 - 10 = 42 → suma ultimelor doua numere
b - c = 12 → diferenta ultimelor doua numere ⇒ b = c + 12
inlocuim pe b cu c + 12
c + 12 + c = 42
2 x c = 42 - 12 = 30
c = 30 : 2
c = 15 → al treilea numar
b = 15 + 12 = 27 → al doilea numar
Verific: 10 + 27 + 15 = 52 → suma celor trei numere
3)
a + b + c = 50
b = a - 4 ⇒ a = b + 4
b = c - 7 ⇒ c = b + 7
Inlocuim in suma pe a si pe c
b + 4 + b + b + 7 = 50
3 x b = 50 - 11
b = 39 : 3
b = 13 → al doilea numar
a = 13 + 4 = 17 → primul numar
c = 13 + 7 = 20 → al treilea numar
Verific: 17 + 13 + 20 = 50 → suma celor trei numere