Răspuns :
110-(39+30+14):3=
(110-83):3=27:3=9
9+39=48-primul numar
9+30=39-al 2-lea numar
9+14=23-al 3-lea numar
(110-83):3=27:3=9
9+39=48-primul numar
9+30=39-al 2-lea numar
9+14=23-al 3-lea numar
Metoda grafica
primul numar l------l + 39
al II-lea nr. l------l + 30 } suma lor = 110
al III-lea nr. l------l + 14
110 - ( 39 + 30 + 14) = 110 - 83 = 27 → suma celor 3 parti egale
27 : 3 = 9 → numarul ce se scade din fiecare
9 + 39 = 48 → primul numar
9 + 30 = 39 → al doilea numar
9 + 14 = 23 → al treilea numar
Verific: 48 + 39 + 23 = 110 → suma celor trei numere
primul numar l------l + 39
al II-lea nr. l------l + 30 } suma lor = 110
al III-lea nr. l------l + 14
110 - ( 39 + 30 + 14) = 110 - 83 = 27 → suma celor 3 parti egale
27 : 3 = 9 → numarul ce se scade din fiecare
9 + 39 = 48 → primul numar
9 + 30 = 39 → al doilea numar
9 + 14 = 23 → al treilea numar
Verific: 48 + 39 + 23 = 110 → suma celor trei numere