Răspuns :
notam cu a-prima cutie, b- a doua, c- a treia, d- a patra, e- a cincea
deci: a+b+c+d+e=48kg
a=b=c
d=a+2
e=2×d
a |------|
b |------|
c |------|
d |------|-+2-|
e |------------|------------|
acum putem scoate o necunoscuta in functie de celelalte. Adica:
→stim ca a=b=c, asa ca in loc de b si c vom scrie a.
→mai stim si ca d este mai mare cu 2 decat a,b si c, asa ca vom scrie d=a+2
→iar e, stim ca e de doua ori cat d asa ca va fi 2×(a+2)
Acum ca am stabilit, inlocuim in relatia initiala termenii, si avem:
a+a+a+a+2+2×(a+2)=48
4a+2 +2a+4=48
6a+6=48
6a=48-6
6a=42
a=42÷6
a=7
Daca a=7 atunci si b=7 si c=7
d=a+2⇒d=7+2⇒d=9
e=2×d⇒e=2×9⇒e=18
Sper ca te-am ajutat si ca nu te-am incurcat mai mult!
deci: a+b+c+d+e=48kg
a=b=c
d=a+2
e=2×d
a |------|
b |------|
c |------|
d |------|-+2-|
e |------------|------------|
acum putem scoate o necunoscuta in functie de celelalte. Adica:
→stim ca a=b=c, asa ca in loc de b si c vom scrie a.
→mai stim si ca d este mai mare cu 2 decat a,b si c, asa ca vom scrie d=a+2
→iar e, stim ca e de doua ori cat d asa ca va fi 2×(a+2)
Acum ca am stabilit, inlocuim in relatia initiala termenii, si avem:
a+a+a+a+2+2×(a+2)=48
4a+2 +2a+4=48
6a+6=48
6a=48-6
6a=42
a=42÷6
a=7
Daca a=7 atunci si b=7 si c=7
d=a+2⇒d=7+2⇒d=9
e=2×d⇒e=2×9⇒e=18
Sper ca te-am ajutat si ca nu te-am incurcat mai mult!