Răspuns :
√(x+1)=x-1
Pui conditiile de existenta
x+1≥0 x≥-1
x-1>0 x≥1
Din cele 2 conditii rezulta x≥1
Ridici ecuatia la patrat
[√(x+1)]²=(x-1)²
x+1=x²-2x+1
x²-2x+1-x-1=0
x²-3x=0
x(x-3)=0
x1=0 <1 nu ideplineste conditia impusa
x2=3 solutie
Pui conditiile de existenta
x+1≥0 x≥-1
x-1>0 x≥1
Din cele 2 conditii rezulta x≥1
Ridici ecuatia la patrat
[√(x+1)]²=(x-1)²
x+1=x²-2x+1
x²-2x+1-x-1=0
x²-3x=0
x(x-3)=0
x1=0 <1 nu ideplineste conditia impusa
x2=3 solutie
cond de existenta
x≥-1 si x≥1
deci x≥1
ridicam la patrat
x+1=x²-2x+1
x²-3x=0
x1=0 nu convine
x2=3 convine
S={3}
verificare
√4=3-1 adevarat, bine rezolvat
x≥-1 si x≥1
deci x≥1
ridicam la patrat
x+1=x²-2x+1
x²-3x=0
x1=0 nu convine
x2=3 convine
S={3}
verificare
√4=3-1 adevarat, bine rezolvat