Răspuns :
Banuiesc ca ai vrut sa scrii in enunt ca se dau elementele A, B, C.
Deci avem un sistem de trei ecuatii cu trei necunoscute.
Za + Zb + Zc = 20 (1)
Za - Zb = Zc + 2 (2)
Za + Zb - Zc = 4 (3)
Din relatia (2) exprimam pe Zc in functie de Za si de Zb si inlocuim in relatia (1).
Zc = Za - Zb - 2 (4)
Deci relatia (1) devine, tinand cont de relatia (4):
Za + Zb + Za - Zb - 2 = 20
2Za = 22, de unde Za = 11.
Inlocuim acum Za = 11 in relatiile (3) si (4).
Deci relatia (3) devine:
11 + Zb - Zc = 4
Zc - Zb = 7 (5)
Relatia (4) devine:
Zc = 11 - Zb - 2
Zb + Zc = 9 (6)
Din relatia (5) exprimam pe Zc in functie de Zb si inlocuim in relatia (6)
Zc = Zb + 7 (7)
Deci relatia (6) devine, tinand cont de relatia (7):
Zb + Zb + 7 = 9
2Zb = 2, de unde Zb = 1.
Din relatia (7) gasim pe Zc.
Zc = Zb + 7
Zc = 1 + 7, deci Zc = 8.
Deci elementul A (cu Z = 11) este sodiul(simbol chimic Na), elementul B (cu Z = 1) este hidrogenul(simbol chimic H), iar elementul C(cu Z = 8) este oxigenul(simbol chimic O).
Asta este parerea mea.
Deci avem un sistem de trei ecuatii cu trei necunoscute.
Za + Zb + Zc = 20 (1)
Za - Zb = Zc + 2 (2)
Za + Zb - Zc = 4 (3)
Din relatia (2) exprimam pe Zc in functie de Za si de Zb si inlocuim in relatia (1).
Zc = Za - Zb - 2 (4)
Deci relatia (1) devine, tinand cont de relatia (4):
Za + Zb + Za - Zb - 2 = 20
2Za = 22, de unde Za = 11.
Inlocuim acum Za = 11 in relatiile (3) si (4).
Deci relatia (3) devine:
11 + Zb - Zc = 4
Zc - Zb = 7 (5)
Relatia (4) devine:
Zc = 11 - Zb - 2
Zb + Zc = 9 (6)
Din relatia (5) exprimam pe Zc in functie de Zb si inlocuim in relatia (6)
Zc = Zb + 7 (7)
Deci relatia (6) devine, tinand cont de relatia (7):
Zb + Zb + 7 = 9
2Zb = 2, de unde Zb = 1.
Din relatia (7) gasim pe Zc.
Zc = Zb + 7
Zc = 1 + 7, deci Zc = 8.
Deci elementul A (cu Z = 11) este sodiul(simbol chimic Na), elementul B (cu Z = 1) este hidrogenul(simbol chimic H), iar elementul C(cu Z = 8) este oxigenul(simbol chimic O).
Asta este parerea mea.