Răspuns :
x^2+4x=0 //egalezi cu 0 prima dată
x(x+4)=0 //ori scoți factor comun, ori faci delta pt a afla cele 2 rădăcini
x1=0 și x2=-4
faci tabel în funcție de cele 2 rădăcini pe care le-ai găsit
funcția ta e mai mare sau egală cu 0 când x aparține (-infinit;-4] și [0;+infinit)
x(x+4)=0 //ori scoți factor comun, ori faci delta pt a afla cele 2 rădăcini
x1=0 și x2=-4
faci tabel în funcție de cele 2 rădăcini pe care le-ai găsit
funcția ta e mai mare sau egală cu 0 când x aparține (-infinit;-4] și [0;+infinit)
x²+4x ≥ 0
x²+4x+4-4 ≥ 0
(x+2)²-4 ≥ 0
(x+2)² ≥ 4 |√
√((x+2)²) ≥ √4
|x+2| ≥ 2
-2 ≥ x+2 sau x+2 ≥ 2
-4 ≥ x sau x ≥ 0
x ≤ -4 sau x ≥ 0
x ∈ (-∞, -4] U [0, +∞)
x²+4x+4-4 ≥ 0
(x+2)²-4 ≥ 0
(x+2)² ≥ 4 |√
√((x+2)²) ≥ √4
|x+2| ≥ 2
-2 ≥ x+2 sau x+2 ≥ 2
-4 ≥ x sau x ≥ 0
x ≤ -4 sau x ≥ 0
x ∈ (-∞, -4] U [0, +∞)