Shinxul este motanul magic al Vrăjitoarei de Nord , sora cea vicleana și trufașă a Vrăjitoarei de Sud. Acest motan, nu numai că îi dă bătăi de cap Vrăjitoarei , dar și sparge toate elixirele de pe rafturile prăfuite ale stăpânei. De fiecare data, Vrăjitoarea cea din Nord mereu ii spune:
-Mai , mai, mai, dar ce motănel năzdrăvan și obraznic . Îmi vine să îl mănânc(,) cu tot cu fulgi.
-Ei, lasă. Știi că mereu ai incercat sa fii bună, să fii mai vesela. El te ajuta și are grija sa nu te lași perturbată de toate spiritele și gărgăunii din căpușorul ăla plin de poțiuni și vrăji deocheate-spunea Lena, vecina ei și partenera ei de blesteme .
Întotdeauna, când soarele strălucea că o minge de foc pe cer, Shinxul își făcea apariția. Îi plăcea să stea cu corbii năzdrăvani și să facă glume pe seama animalelor pretențioase și rafinate ale surorii stăpânei lui.
-Ati auzit , animalele alea cică fac și baie!-Spuse Shinxu.
-Eh, da! De unde știi?
-Mirosul de balsam din extracte de flori minuțioase se simte până aici.
Mereu râdeau pe seama lor, pentru că motanul și corbii nu se spălau și le invidiau pe celelalte animale .
-Nu mai fi gelos, deja minți de crapă pietrele.
-De îngheață apele-se. împletită cei doi corbi
-Eh, da. Nici nu știți. Îmi povestea regina mea de stăpână, că întotdeauna vin cu pampoane in cap, in culori pastel, întotdeauna se dau niște animale pretențioase. Dar va zic, fara pudra și fără acel rafinament ieftin, nu sunt decât niște lighioane fara suflet.
-Crezi??-Spuse primul corb cu interes
-Bineinteles.