Răspuns :
a+b = 2012
b-c = 705
Din prima o scadem pe a doua si obtinem:
a+b-(b-c) = 2012-705
a+b-b+c = 1307
a+c = 1307
Dar stim ca a-c = 947
Adunam cele doua relatii:
a+c+a-c = 1307+947
2a = 2254
a = 2254:2
a = 1127
a+b = 2012, adica 1127+b = 2012
b = 2012-1127
b = 885
a-c = 947, adica 1127-c = 947
c = 1127-947
c = 180
b-c = 705
Din prima o scadem pe a doua si obtinem:
a+b-(b-c) = 2012-705
a+b-b+c = 1307
a+c = 1307
Dar stim ca a-c = 947
Adunam cele doua relatii:
a+c+a-c = 1307+947
2a = 2254
a = 2254:2
a = 1127
a+b = 2012, adica 1127+b = 2012
b = 2012-1127
b = 885
a-c = 947, adica 1127-c = 947
c = 1127-947
c = 180
a+b=2012
b-c=-705
a-c=947
l am scos pee c din ultimele doua ecuatii, si am aflat o noua ecuatie
a-b=1652
=> din sistemul cu doua necunoscute rezulta
a+b=2012
a-b=1652
2a=3664=> a=1832 => b=180 =>c=885
b-c=-705
a-c=947
l am scos pee c din ultimele doua ecuatii, si am aflat o noua ecuatie
a-b=1652
=> din sistemul cu doua necunoscute rezulta
a+b=2012
a-b=1652
2a=3664=> a=1832 => b=180 =>c=885