Algebric avem:
Notam cu a primul numar al sumei
a + ( a+3) + (a + 3 + 3) = 69
3 x a + 9 = 69
3 x a = 69 - 9
3 x a = 60
a = 60 : 3
a = 20 → primul numar
20 + 3 = 23 → al doilea numar
23 + 3 = 26 → al treilea numar
Grafic avem:
primul numar l--------l
al doilea numar l--------l+3 } suma lor = 69
al treilea numar l--------l+3+3
69 - 3 - 6 = 60 → suma celor 3 parti egale
60 : 3 = 20 → primul numar
20 + 3 = 23 → al doilea numar
23 + 3 = 26 → al treilea numar
Verific: 20 + 23 + 26 = 99 → suma celor 3 numere
Raspuns: 20, 23, 26