Răspuns :
a) triunghiul ABC- m(<A)= 90 grade => prin Teorema lui Pitagora =>
BC patrat= AC patrat+AB patrat
BC patrat=6 patrat+ 6 radical din 2 patrat
BC patrat=36+ 72
BC patrat =108
BC = radical din 108
BC= 6 radical din 3cm
b) triunghiul ABC-m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora =>
BC patrat=AC patrat+AB patrat
34 patrat=16 patrat+ AB patrat
1156=256+ AB patrat
AB patrat=1156-256
AB patrat=900
AB= radical din 900=> AB=30 cm
c) triunghiul ABC m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora=>
BC patrat= AB patrat+ AC patrat
41 patrat= 9 patrat+ AC patrat
1681=81+AC patrat
AC patrat = 1681-81
AC patrat =1600
AC= radical din 1600=> AB=40 cm
d) triunghiul ABC m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora =>
BC patrat=AC patrat+AB patrat
BC patrat = 9 patrat+9 patrat
BC patrat= 81+81
BC patrat= 162
BC patrat= radical din 162
BC patrat= 9 radical din 2 cm.
BC patrat= AC patrat+AB patrat
BC patrat=6 patrat+ 6 radical din 2 patrat
BC patrat=36+ 72
BC patrat =108
BC = radical din 108
BC= 6 radical din 3cm
b) triunghiul ABC-m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora =>
BC patrat=AC patrat+AB patrat
34 patrat=16 patrat+ AB patrat
1156=256+ AB patrat
AB patrat=1156-256
AB patrat=900
AB= radical din 900=> AB=30 cm
c) triunghiul ABC m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora=>
BC patrat= AB patrat+ AC patrat
41 patrat= 9 patrat+ AC patrat
1681=81+AC patrat
AC patrat = 1681-81
AC patrat =1600
AC= radical din 1600=> AB=40 cm
d) triunghiul ABC m(<A)=90 grade => prin Teorema lui Pitagora =>
BC patrat=AC patrat+AB patrat
BC patrat = 9 patrat+9 patrat
BC patrat= 81+81
BC patrat= 162
BC patrat= radical din 162
BC patrat= 9 radical din 2 cm.