👤
Telefon14
a fost răspuns

completati astfel incat pro pozitia sa fie adevarata
[tex]36 {t}^{2} - ... + 4 = (... - ...)[/tex]
si va rog explicatimi cum se rezolva imi trebuie urgent


Răspuns :

[tex]36t^{2}[/tex]-.....+4=(....-....)

După aspect ne dam seama că e vorba de un binom, iar dupa semnul - ne dam seama ca este vorba de pătratul binomului diferență.

[tex]a^{2}[/tex]-2ab+[tex]b^{2}[/tex]=(a+b)²

[tex]36t^{2}[/tex] care provine din [tex](6t)^{2}[/tex]
deci a=6t

4 provine din [tex]2^{2}[/tex]
deci b=2

[tex]36t^{2}[/tex]-2·6t·2+ [tex]2^{2}[/tex]=

Deci trebuie completat așa:

[tex]36t^{2}[/tex]-24t+4= [tex](6t-2)^{2}[/tex]

Sper că ai înțeles ce am vrut să zic și sper să te ajute! ^_^