Răspuns :
a)(86-48÷3)÷2+37×2 =
=(86-16)÷2+74=
= 70:2+74=
=35+74= 109
b)[(86-48÷3)÷2+37]×2=
=[(86-48÷3)÷2+37]×2=
=[(86-16):2+37]×2=
=(70:2+37)×2=
=(35+37)×2=
=72×2=144
- paranteza pătrata trebuie ×2
- la a ai 37×2
=(86-16)÷2+74=
= 70:2+74=
=35+74= 109
b)[(86-48÷3)÷2+37]×2=
=[(86-48÷3)÷2+37]×2=
=[(86-16):2+37]×2=
=(70:2+37)×2=
=(35+37)×2=
=72×2=144
- paranteza pătrata trebuie ×2
- la a ai 37×2
a) prima data de efectueaza impartirea din paranteza rotunda, pe urma scaderea din paranteza rotunda , pe urma se scapă de paranteza si se efectueaza impartirea, pe urma inmultirea iar la final adunarea.
b) prima data de efectueaza impartirea din paranteza rotunda, pe urma scaderea din paranteza rotunda , pe urma se scapă de paranteza si se efectueaza impartirea,pe urma adunare din pranteza patrata si se scapa de paranteza. iar la final se efectueaza ultima inmultire.
a) (86-48÷3)÷2+37×2=
(86-16)÷2+37×2=
70÷2+37×2=
35+74=109
b) [(86-48÷3)÷2+37]×2=
[70÷2+37]×2=
[35+37]×2=
72×2=144
109<144
funda??
b) prima data de efectueaza impartirea din paranteza rotunda, pe urma scaderea din paranteza rotunda , pe urma se scapă de paranteza si se efectueaza impartirea,pe urma adunare din pranteza patrata si se scapa de paranteza. iar la final se efectueaza ultima inmultire.
a) (86-48÷3)÷2+37×2=
(86-16)÷2+37×2=
70÷2+37×2=
35+74=109
b) [(86-48÷3)÷2+37]×2=
[70÷2+37]×2=
[35+37]×2=
72×2=144
109<144
funda??